Advies bij aanschaf en implementatie software

Softwareprojecten kunnen zeer complex zijn. Jouw bedrijf implementeert niet elke dag nieuwe software, maar je wilt de investering wel terugverdienen. Ik sta je bij en ik help je jouw softwareimplementatie tot een succes te maken.

Ik heb jarenlange ervaring met softwareimplementaties, in zowel aanschaftrajecten als implementatietrajecten, vanuit zowel leveranciersoogpunt als klantoogpunt.

Pakketselecties en advies bij aanschaf

Jouw organisatie heeft besloten tot aanschaf van een softwaresysteem. Je verwacht daarmee (indirect) de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Na een korte marktverkenning blijkt dat het aanbod enorm is. Hoe kom je tot de juiste beslissing? Ik help je met:

  • Opstellen requirements
  • Pakketselectie
  • Leverancierselectie

Scope management tijdens implementatie

Hoe zorg je ervoor dat een softwareproject niet uit de hand loopt, en dat het project binnen budget wordt opgeleverd?

We leveren drie diensten: 'Goed, goedkoop, of snel', maar je mag hier maar twee van kiezen

Het dilemma voor jou als ondernemer of manager: wil je kwaliteit, wil je vooral binnen (een beperkt) budget blijven, of wil je dat het project absoluut op tijd opgeleverd wordt?

Het kan moeilijk zijn ‘nee’ te zeggen tegen jouw eigen medewerkers. Niet elke functionaliteit biedt meerwaarde, en bepaalde eisen van jouw eigen business kunnen zelfs een negatieve business case hebben.

Het kan moeilijk zijn ‘nee’ te zeggen tegen jouw leverancier. Kiest jouw leverancier voor de dure oplossing met beperkte meerwaarde, of kiest jouw leverancier voor een pragmatische oplossing waar een betere business case voor bestaat. En hoe weet je wat je moet doen, als je wordt overladen met een lawine van jargon en technische terminologie?

Als product owner help ik je met het maken van beslissingen gedurende het project. Ik werk als vertaler en verbindende schakel tussen jouw business en jouw softwareleverancier of ontwikkelteam.

Change management

Het succes van een softwareimplementatie staat of valt met de correcte toepassing van de software in jouw organisatie. Verkeerd gebruik, door processen en denkwijzen die niet matchen met de nieuwe software, kunnen leiden tot frustratie en extra kosten, en kunnen uiteindelijk een negatieve impact hebben op de dienstverlening.

Ik help jouw organisatie met het optimaliseren van processen, zodat het onderste uit de kan gehaald kan worden van de softwareimplementatie. De software werkt niet langer tegen jou en jouw medewerkers, maar werkt met jullie mee.