Snel resultaat met Clojure

Werk jij in marketing, en heb je het gevoel dat je soms tegen een muur aan loopt als je een nieuwe propositie wil uitproberen of implementeren? Krijg je te horen dat wat jij wil ‘moeilijk’ is? Ben je afhankelijk van een overbezette IT-afdeling, hebben relatief kleine wijzigingen een grote aanslag op jouw budget, of duurt het een eeuwigheid voordat je zichtbaar resultaat hebt?

Veel bedrijven hebben zich er al bij neergelegd dat software -of websiteontwikkeling moeilijk en/of duur is. Optimal Frontier laat zien dat het ook anders kan, door Clojure in te zetten als gereedschap om business-wensen snel om te zetten in werkende oplossingen.

Wat is Clojure?

Clojure (spreek uit als: closure) is een functionele, data-gedreven programmeertaal, geschikt voor zowel back-end applicaties als front-end (web) applicaties.

Deze twee eigenschappen, functioneel en data-gedreven, maken Clojure de ideale programmeertaal om business-vraagstukken snel en betrouwbaar op te lossen.

Clojure is breed toepasbaar, variƫrend van data-verwerking met complexe algoritmen, tot aan gebruikersvriendelijke, interactieve webapplicaties.

Waarom kiezen voor een op Clojure gebaseerde oplossing?

Snel een werkend resultaat

Software-ontwikkeling in Clojure betekent niet dat je maanden moet wachten voordat een eerste werkende versie opgeleverd kan worden. De praktijk heeft laten zien dat een eerste goed werkende versie van een applicatie al binnen enkele dagen kan worden getoond.

Dit maakt Clojure uitermate geschikt voor proof-of-concepts waar snelle iteraties noodzakelijk zijn, en is het een uitstekende programmeertaal in agile-projecten met korte sprints.

Hoge kwaliteit oplossing

De hoge ontwikkelsnelheid gaat absoluut niet ten koste van kwaliteit: Clojure-code is gestructureerd, goed leesbaar, goed te onderhouden, efficiƫnt, en levert een uitstekende performance, ook bij grote hoeveelheden data, transacties, of website-bezoekers.

Kleine teams, toch grote projecten

Omdat het met Clojure zo ontzettend eenvoudig is om business-requirements snel om te zetten in goed werkende software, is simpelweg geen groot ontwikkelteam nodig. Een Clojure-ontwikkelaar kan zijn rol makkelijk combineren met business-analyse. Hierdoor zijn de lijnen kort en gaat weinig tijd en geld verloren aan overhead en communicatie-vertaalslagen.

Clojure draait op bewezen platformen

Clojure vindt het wiel niet opnieuw uit, en draait op het bewezen Java VM platform. Het Java VM platform is bij veel bedrijven nog altijd de basis van de meest belangrijke business-applicaties, Clojure integreert naadloos in bestaande Java-omgevingen.

Daarnaast draait Clojure ook in de browser (JavaScript) en is daarmee uitermate geschikt als programmeeromgeving voor web(-frontend) applicaties.

Clojure is open source

Clojure is gratis en volledig open source en kan daardoor gebruikt worden zonder restrictieve licenties of hoge licentiekosten. Een keuze voor Clojure is daardoor een keuze voor vrijheid, jouw bedrijf zit er niet aan vast.

Ondersteuning voor nieuwe en bestaande software gebaseerd op Clojure wordt gegeven door Optimal Frontier. Voor grote projecten werkt Optimal Frontier samen met een wereldwijd netwerk van Clojure-ontwikkelaars. Hiermee wordt ook lange-termijn ondersteuning gegarandeerd.

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan

Voor meer informatie over hoe Clojure is toegepast bij bestaande klanten van Optimal Frontier, of hoe Optimal Frontier jouw project kan helpen, neem contact op.

Of, laat in het formulier hieronder jouw naam en e-mailadres achter, en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.

Optimal Frontier logo

Elegante oplossingen voor complexe problemen